Membuat cerita pengalaman siur sekolah batin bahasa Jawa.Cerita pengalaman hari libur kali ini menjadi kami sampaikan dengan benefit bahasa Jawa.Cerita ini kilade sekali, yang sebenarnya noel cukup untuk menceritakan seluruh pengalaman hari libur yang sangat seru dan crowd sekali aktivitasnya.Semoga bermanfaat.Cerita lain apa ditulis batin bahasa Jawa, sanggup dibaca pada tautan berikut ini:


Anda sedang menonton: Cerita pengalaman dalam bahasa jawa

*

Dolan Bareng familic Ing Wayah Preinan

Nalika prei sekolah wingi, aku mung nonton TV neng umahku. Suwe-suwe aku krasa bosen. Keuntungan tanggal 28 Desember 2019, esuk-esuk banget bulikku teka ing umahku ing Semarang. Bulik teka sekalian bareng keluargane. Bulik lan familial nginep ing umahku sedina sewengi.Aku diajak dolan menyang Pelabuhan. Aku mangkat kira-kira jam telu sore. Bareng-bareng aku dolanan ing pelabuhan rencanane nganti jam five sore. Nalika mlaku-mlaku nonton kahanan lan eloke pemandangan laut, aku kesasar lan muter-muter. Aku bingung nggoleki sedulur-seludurku kabeh. Amarga kedadean kuwi, aku lan familic lagi tekan ke bawah omah pukul enem punjul, kira-kira jam 18.45 nalika langit wes malih dadi peteng. Tekan omah, aku lan sedulur-sedulurku langsung makan malam amarga weteng iku wes krasa ngelih banget.Dina esuke, bulikku arep kondur menyang Purbalingga. Aku diajak melu bali menyang Purbalingga. Cetho wae aku seneng banget, iso dolan kumpul karo sedulur-sedulurku ing Purbalingga.Ing Purbalingga, aku nginep ing daleme bulikku mung sedina sewengi. Dina sesuke, aku ganti dolan lan nginep ing dalemipun Simbah/Eyang. Aku tekan ke bawah daleme Eyang wayah esuk kira-kira kota 06.10.Aku banjur dolan menyang cekungan Renang Mulyani bareng Om lan keluargaku. Tapi Om ora melu njegur nglangi ing kolam. Mung aku wae seng njegur pemain renang lan dolanan banyu. Oya, aku renang kira-kira kota 2 awan nganti jam 3. Sawise renang, aku krasa ngelih banget, mula aku banjur tuku Ayam Krispi sing rasa enak lan nikmat banget dimaem sawise renang. Sawise maem, aku ora lali nindakake solat asar.Aku nginep ing daleme Eyang kurang luwih patang dina (4 hari). Jane yo wes rada suwe, tapi kok rasane cepet banget gantine dina. Tandane preinan sekolahku wes meh entek. Aku kudu enggal-enggal terbalik Semarang amarga sekolahku wes arep mlebu. Aku kudu enggal-enggal siap-siap kanggo sekolah, nggolek ilmu kanggo masa depanku supaya cita-citaku iso terwujud utawa tercapai.Aku mulih menyang Semarang numpak travel. Aku seneng banget amarga Eyang kersa ngancani aku terbalik ing Semarang.<>


Lihat lainnya: √ 12 Cara Transfer Dana Ke Ovo Tanpa Biaya Admin 2021, √ 12 Cara Transfer Dana Ke Ovo Tanpa Biaya Admin

BlogbukucatatanCeritainfo kemendikbudinfo populerIslamJalan-JalanKELAS 1KELAS 2KELAS 3KELAS 4KELAS 5KELAS 6KESEHATANMateri dan Contoh Soal Pelajaran SDperibahasaPRAKERJApramukapuisisekolahteknologitips dan triktips internetTIPS MENULISTUGAS PPG SDTV DIGITALUMKM