Sejak viral kat Twitter days tu pasalGuardian Aloe Vera Gel sebab kononnya boleh campur menjangkau shampoo kalau korang nak rambut enim lembut.

Anda sedang menonton: Manfaat lidah buaya bagi muka


So, aku pun terpengaruh lah juga nak beliGuardian Aloe Vera gel ini dan sapu kat haar hahaha. Tetapi aku nasihatkan kat korang bukan sapu kat rambut. Mula-mula saja lembut, tak lama lepas tu memanggang kasar.
Itu pengalaman aku lah. Aku beli Guardian Aloe Vera gel ini sebab güns RM5 sahaja. Ada juga yang jadikan Aloe Vera kemudian mosturizer. Setakat ini aku tak pernah lagi lah diasuh aloe vera sebagai pelembap muka.
*

Guardian Aloe Vera gel ini mengandungi 100% aloe vera asli karena mengekalkan kelembapan. Selain itu, ia juga kaya mencapai anti-oxidant Vitamin E untuk membantu menghidrasikan kulit.
Bukan itu sahaja, aloe vera ini mendesak efektif untuk melegakan dan merawat kulit yang terkena sunburn ataupun kegatalan yang disebabkan melalui kulit apa kering.
*

Kandungan Bahan

Aqua, Glycerin, Aloe Barbadensis leaf Powder, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Triethanolamine, Imidazolidinyl Urea, Methylparaben, Allantoin, Tetrasodium EDTA, C12- 15 Pareth- 12

Cara Penggunaan


Berbanding herbal Aloe Vera (bekas bulat), aku lebih shang dengan packaging Guardian Aloe Vera Gel. Cuma apa aku dah beli tu, kadang tak boleh nak tutup rapat. Overall, masih okay jugalah. Selain itu, ia senang dibawa nanti mana sahaja.
*

Seperti apa dilihat batin gambar diatas, testur gelatin ini kelihatan noël bewarna dan tidak mempunyai bau, bebas alkohol serta mudah menyerap nanti dalam kulit.
Apa apa aku suka also tentang aloe vera ini ia tidak melekit. Kalau kita guna kemiripannya macam kita sapu losyen cuma bezanya ia nampak macam air sedikit.
Aku tidak selalu manfaat aloe vera ini. Hanya pada waktu tertentu sahaja contohnya kemudian selepas berjalan-jalan di pantai, ataupun di ~ musim panasnya baru aku ini adalah gunakan.
Hal ini demikian kerana kulit aku terutang sensitif mencapai mana-mana skincare. Dan what yang aku lihat, aku hanya sesuai menggunakannya untuk merawat kegatalan dan sunburn sahaja.
Mungkin aku menjadi beli balik. I"ll keep repurchase this till I found far better product. Cuma kalau korang nak yang güns dan takda melecehkan kulit sensitif bolehlah pakai produk ini.
Bagi apa ada masalah kulit sensitif aku lebih prefer pilih herbal Aloe Vera. because that me Aloe vera nature Republic much better than this.
(Disclaimer: This is no a paid/sponsored review. Ns bought all the products lihat my very own money. Every skin is different. What works because that me, might not work for you. This is hanya my an individual experience)
*

Sii Nurul (Nurulatika). Fulltime blogger who love to create and sharing in she blog. I graduated in Bachelor's melakukan in son & family members Psychology, college Malaysia Sabah.

Lihat lainnya: 10 Contoh Hutan Lindung Yang Ada Di Indonesia Beserta Manfaatnya


*

saya pun sama tak boleh letak produk sesuka trần di peningkatan nanti kemerahan dan naik jerawat. Setakat nie saya guna tenderness cleanser je..thanks for tinjauan this product.

BalasPadam

sama macam kita. Itupenggunaan gne aloe vera ni utk sunburn dgn time kulit rasa pedih. Tak penah lagi mendengarkan letak kat rambut. Hehehe